Ονομάζομαι  Κωνσταντίνος Μπλέτσος και είμαι  Ψυχολόγος, με εξειδίκευση στη Συστημική και Οικογενειακή  θεραπεία. Κατέχω  Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών  στην Ψυχολογία  M.Sc  από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ  PhD (c) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εργάζομαι στην Μονάδα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων της Ψυχιατρικής Παίδων- Εφήβων  του Σισμανόγλειου- Αμ.Φλέμιγκ και παράλληλα είμαι  Επιστημονικά Υπεύθυνος των Ψυχιατρικών  Θεραπευτικών  Ξενώνων  Εφήβων  Όρμος &  Σπίτι,  στην Παλλήνη.

Εξειδικεύτηκα στις διατροφικές διαταραχές από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, το  CEDD Online Learning Program for Professionals in Eating and Feeding disorders (NSW-University of Sydney), καθώς επίσης και στον διαδικτυακό “εθισμό” από το ΑΡΙΑΔΝΗ: Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας  για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο».

Τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύω  με πλήθος ασθενών τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Υπήρξα συν θεραπευτής σε ομαδική θεραπεία ασθενών που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, συμμετείχα σε ομάδες γονέων ατόμων που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, είμαι μέλος της θεραπευτικής ομάδας  του Ελληνικού  Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

Είμαι εισηγητής σε θέματα Ψυχολογίας του Ανοικτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης. Έχω  κλινική εμπειρία σε όλο το φάσμα της ψυχολογικών διαταραχών  ως απόρροια της πολυετούς εργασίας μου σε Δημόσια και Ιδιωτικά πλαίσια.

3 thoughts on “Καλωσορίσατε”

  1. Σας ευχαριστώ για την απόκριση σας.Υπάρχουν περιπτώσεις που τα περιττά κιλά είναι αποτέλεσμα συναισθηματικής υπερφαγίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να ειναι ιδιαίτερα βοηθητική.

  2. Είμαι 22 χρονών και οι γονείς μου δεν λένε να καταλάβουν ότι μεγάλωσα και οτι κάνω την δική μου ζωή με απότελεσμα να μου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο..Όταν είπα πως θέλω να φύγω για σεζόν γιατί μένω επαρχία και οι δουλειές ειναι μετρημένες έπεσαν να με φάνε.. μου είπαν να αφήσω τον φίλο μ που είμαστε 3 χρόνια μαζί,ότι αν φύγω θα πεθάνουν και γενικά ότι μπορούσαν για να μου κάνουν ένα κανονικότατο ψυχολογικό πόλεμο..Το αποτέλεσμα ήταν να μην φύγω και να μου δίνει αυτή 2€ και5€ την ημέρα..
    Φέτος θα πάω δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος..
    Σας παρακαλώ πείτε έναν τρόπο να τους κάνω να καταλάβουν ότι δεν είναι Τίποτα!
    Δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να φύγω και να μην ξανάγυρισω Πότε!

Comments are closed.